Bijbel,  soul

Vastentijd voor Pasen

Zelf doe ik mee aan de vastenperiode voor Pasen.
Een tijd van bezinning en rust vooraf aan Pasen, de lijdenstijd en ook dat Jezus is gestorven en weer is opgestaan voor jou en mij!
Zelf heb ik altijd heel veel met Pasen en Pinksteren. Het feit dat God Zijn zoon heeft gestuurd naar deze (zondige) wereld en zoveel van ons houdt dat Hij Zijn zoon heeft geofferd voor ons en wij nu altijd door genade bij God kunnen komen, als we Jezus aannemen als onze Heer.
Wij zijn Zijn kinderen en Hij houdt van ons als een Vader, een Hemelse Vader.

Ik lees nu een 40 dagen plan van Youversion en deze gaat over tijd met God.
De dag beginnen met God omdat Hij ook graag tijd met ons wilt hebben. En dat wij tijd vrijmaken om bij Hem te zijn, in gebed of stilte of het lezen van Zijn woord, de Bijbel.
Hoe mooi is dat om te weten dat Hij zoveel van ons houdt!

En straks met Pinksteren dat we stilstaan dat Hij ons de Heilige Geest heeft gegeven om ons te helpen hier op aarde. En dat we elke dag opnieuw ons mogen laten laten vervullen met Zijn Geest.
De wereld is zondig en wij wonen in deze wereld, en worden daardoor ook getrokken door de dingen van de wereld. Onze tijd kunnen we soms teveel steken in tijd van de wereld in plaats van tijd te besteden aan God.

Nu ik zelf dit leesplan volg, merk ik ook dat er zeker dingen zijn dat ik minder kan gaan doen en dingen die mij afleiden van God.
Zoals ik snel “even” Netflix ga kijken, in plaats van “even” de Bijbel lezen.
Het is niet zo dat we geen Netflix mogen kijken maar ik ben soms wel een bingewatcher en dan vliegt de tijd voorbij! En denk ik achteraf, nou ik had zeker even stille tijd kunnen houden of dingen kunnen doen die wel op dat moment belangrijker waren.
De drukte van zoveel mogelijkheden om mij heen slokt mij soms helemaal op!
Al is het mijn telefoon, computer en wat dan ook (en soms ook 3 dingen tegelijk doen).
Tijdens deze 40 dagen tijd merk ik het nu vaker op dat ik soms nutteloos bezig ben. De dag is dan zo voorbij en ben ik absoluut niet productief bezig geweest (eigenlijk met alles een beetje). En merk ik ook dat ik daar verandering in wil brengen.

Daarom toch deze blog gemaakt om jou misschien ook even wakker te schudden om niet te gaan niksen maar tot actie te komen! 🙂
En misschien doe jij niet aan vasten of denk je wat houdt Pasen eigenlijk in, stuur mij dan een mailtje, dan kunnen we er samen over praten als je dat fijn vindt. Er is online natuurlijk ook heel veel te vinden over Pasen en de tijd voor Pasen (de lijdenstijd) en Goede Vrijdag.

Voor nu heb ik besloten om geen blogs erop meer te zetten tot na deze periode (dus tot na Pasen) en ik heb instagram even offline gezet om minder op social media te zijn.
Want vasten kan op zoveel manieren, niet eten en niet drinken maar ook niet of minder op social media, minder of geen tv/netflix kijken of hoe je het ook wilt invullen wat voor jou werkt.

note: Op Facebook is er een groep: Christen vrouwen. Daar hebben ze een whatsapp groep opgezet voor wie vast en hier steun met elkaar vinden. Zelf doe ik hier niet aan mee, maar misschien is het wat voor jou!

Gezegende vastentijd als je er wel aan doet!

If I ever got a tattoo this would be it.                                                                                         More

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *