Dichter bij God komen….

Dichter bij God zijn. Dichter bij Hem komen elke dag.
Hoe kan je je dag beginnen hiermee?
Met gebed. De stilte zoeken. Zijn aanwezigheid vinden.

Hoe kan je dit toepassen?
* Zoek een rustige plek en zit gewoon in stilte bij God.
De tijd die je hiervoor nodig hebt kan 5 minuten zijn maar misschien wel 20 minuten.
* Je kan ademhalingsoefeningen doen om tot rust te komen. 4 tellen inademen, 4 tellen vast en 4 tellen uitademen. Als je ontspannen ademt zal je merken dat je meer tot rust komt en ook een betere focus.
Doe deze oefening zolang je nodig hebt of een aantal minuten. Je zal merken dat je de ene dag meer tijd nodig hebt hiervoor dan een andere dag als je vol in je hoofd bent.
* Ook kan je een wandeling maken in de natuur om de stilte te ervaren. Hierbij kan je ook de ademhalingsoefeningen toepassen zolang je nodig hebt.
* Sta ‘s morgens eerder op dan de rest van het huis. Als het mooi weer is kan je naar buiten om zo de ochtend glorie te zien opkomen! Zelf vind ik dit erg fijn. Zeker als ik naar mijn werk fiets door het park hoor ik de vogels de dag starten en praat ik veel met God.
Misschien ben je geen ochtendmens en vind jij juist de zonsondergang het moment om tijd met God te delen. Of in de nacht als je buiten naar de sterren kijkt!
* Misschien vind jij het juist fijn muziek op te zetten, zo kan je ook Hem ontmoeten en in aanbidding gaan.

Gebed:
* Houd je Bijbel bij de hand.
* Vraag om Zijn aanwezigheid te ontvangen.
* Geef God liefde terug. Zeg hoeveel je van Hem houdt.
* Elke dag je geest en hart vernieuwen. Zodat je in een overvloedige relatie met Hem kan leven.
* Je hart openen voor God.
Psalm 46:5
* Je geestelijke ogen en oren open laten staan voor alles wat Hij jou wilt laten zeggen en laten zien.
* Je kan hierbij een pen en papier bij de hand nemen om de dingen op te schrijven die je in je hart krijgt of wat God zegt tegen jou.
Zelf doe ik dit altijd want als ik iets voel of denk “dit moet ik opschrijven”, is het ook weer uit mijn hoofd en kan ik weer richten op de stilte.
Het is ook handig om gelijk een Bijbelvers op te schrijven als je daaraan denkt. En deze te overdenken. En jezelf de vraag stellen: Wat wilt God zeggen met deze tekst?

Hoe ga jij deze week stilte beoefenen en contact maken met God?

Als ik deze tijd niet neem in de ochtend omdat ik het te druk heb, merk ik dat over de hele dag. Blijf ik wat onrustig en blijft de drukte in mijn lijf zitten en voel ik me wat verder van God. Het is het gevoel, het is niet de waarheid en daarom is het zo belangrijk om tijd met God te nemen en te hebben.
Om Hem te zoeken, met Hem op pad te gaan, Zijn leiding te vragen over je problemen of keuzes. Hoe meer tijd je met Hem besteedt, hoe meer je Zijn Stem leert verstaan.

“In the rush and noise of life, as you have intervals, step home within yourself and be still. Wait upon God, and feel his good presence; this will carry you evenly through your day’s business.” ~William Penn

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.