Doelen stellen als christen.

Moeten wij doelen stellen als christen?
Wat staat erover in de Bijbel?

Begin.

Als we doelen gaan stellen doen we dit om er zelf beter van te worden of doen we het om meer van God te laten zien aan de mensen om ons heen?
Want DAT is het doel van ons hier op aarde. Zijn liefde te laten zien om ons heen.

Het licht en zout zijn.

De Bijbel staat vol met doelen stellen. God had ook een doel toen Hij de aarde schiep met alles erop en eraan. En ook toen Hij Jezus offerde aan het kruis.
Noach had een doel met zijn boot. En ook Mozes en Paulus en zo zijn er veel meer voorbeelden in de Bijbel.
Maar al deze doelen die ze hadden waren in overeenstemming met de wil van God. Ze luisterden naar Zijn Stem en waren onderworpen aan Zijn leiderschap.
Lees: Mattheus 5:13-14

Dus als we een doel stellen in ons leven, doen we dat samen met God. En daarom hebben we ook het Woord gekregen om in te verdiepen en te luisteren en lezen naar wat Hij zegt tegen ons.
En als we een relatie hebben met God zal je ook leren om te kunnen onderscheiden wat wel van God is en wat niet. Daarom is ook de Heilige Geest gekomen (Pinksterfeest) om ons daarbij te helpen.
Dus hoe meer we lezen en in gebed zijn met Hem, hoe minder er tussen jou en Hem staat, hoe beter we het kunnen onderscheiden en in praktijk brengen.
Zo kan God spreken door Zijn woord, maar ook door middel van dromen, situaties, bepaalde mensen op je pad komen. Hij zal een manier vinden om jou te bereiken om tot jou te kunnen spreken.

Soms merk je pas achteraf wat Zijn plan was in een bepaalde situatie en merk je dat God je verder heeft geholpen om daar te zijn waar Hij jou wilt hebben. Dat kunnen leuke of minder leuke gebeurtenissen zijn geweest.

Woestijn-modus.

Soms kom je in een woestijn-modus. Een tijd dat je hart vol vuur staat om iets te doen, maar dat er op dat moment nog niets komt op je pad. Ook dan is God daar, maar probeer dan wel te wachten en niet jezelf al naar voren te schuiven omdat deze tijd je te lang vindt duren.

Blijf in gebed en geduld hebben.

Zelf voel ik dat ik in deze modus zit. Ik wil graag in actie wil komen, maar welke invulling hierin weet ik nog niet helemaal. Misschien moet ik nog werken aan mezelf of komen er nog andere, nieuwe dingen op mijn pad en zijn dat redenen dat ik nog in deze modus zit. En ja, het duurt bij mij ook al eventjes.

Je dromen en passies.

God heeft jou dromen, passies en talenten gegeven.
Vaak is het zo dat je op dit moment iets doet wat niet je dromen zijn geweest vroeger of je passie ben je in de jaren kwijtgeraakt. Of je kijkt teveel naar andere vrouwen.
Het lijkt als je op social media kijkt alsof er zoveel mensen doen wat ze leuk vinden en daar hun geld ook mee verdienen. En er zijn er wel zoveel die ernaar kijken en denken: ja, zij doet wat ze leuk vinden en zij heeft de perfecte baan. Maar serieus, het zijn er echt niet veel.
Bijvoorbeeld een eigen bedrijf beginnen als ZZP-er lijkt erg mooi, maar dat is ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is hard werken en heeft doorzettingsvermogen nodig.
En ik hoor je denken: er zijn ook veel christelijke vrouwen die doen wat God gezegd heeft tegen hun en God heeft voorzien hierin. Ook in geld. Er zijn zulke mooie verhalen die ik ook lees over deze vrouwen. Geweldig! Het vertrouwen op Hem is zo groot!
En dat moet jij ook hebben, volledig vertrouwen op Hem! Ook al is ook niet altijd makkelijk. Zeker niet als je een huis hebt die je moet betalen, een gezin die je moet voorzien etc.
Als je ook een droom hebt om voor jezelf te beginnen, begin dan bijvoorbeeld eerst naast je huidige baan. Maar wordt er niet gedemotiveerd van al die “andere vrouwen” en vergeet je eigen dromen en passies niet! Je hebt deze niet voor niets gekregen. Probeer deze weer tevoorschijn te halen en bij God te brengen. En vraag Hem hoe je hier iets mee moet gaan doen en op wat voor manier . En als ik zeg brengen bij God, dan het ook daar laten bij Hem zodat Hij ermee aan de slag kan gaan en niet dat je het op je eigen houtje gaat doen.

God vormt je in je leven.

Soms ga je een pad op die Hij niet had gekozen voor je, maar ook daar zal Hij je in voorzien en je toch daar brengen waar Hij je wilt hebben. Maar dat kost tijd en vertrouwen van onze kant.
En soms zijn er ook dingen die je moet veranderen aan jezelf. Ook daar moet je voor open staan als God spreekt tot jou op een persoonlijk vlak.
Hij heeft jou sterke punten gegeven en God wil dat je deze sterke punten gebruikt in welke situatie je ook bent.

Hij wordt verheerlijkt in je groei.

Mindmap maken.

Maak eens een mindmap met in het midden je dromen, passies, je sterke punten en je talenten.
Neem de tijd om vanuit het midden punten op te schrijven die in je op komen. Misschien zijn het punten van heel vroeger, schrijf je op en ga in gebed.

Gaan!

Het is ook niet zo dat iedereen maar de zending in moet gaan! Je bent ook nodig in je eigen omgeving. Op je werk (collega’s), in je kerk, in je buurt of in je eigen stad.
Anderen liefhebben. Anderen om mij heen zien als een kind van God en door de ogen van God.
Ga niet twijfelen of je het wel kan! Hij kiest jou en mij!
Lees: Romeinen 8:28, Johannes 15:2-8

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.