Pasen en de afsluiting van de 40 dagen vastentijd.

Paasweekend!

Waar velen (en misschien ook jij), gelijk denken aan paasstol, overheerlijk ontbijt/ brunch en lunch en eitjes zoeken, denk ik nu aan het einde van mijn vastenperiode aan Jezus.
De week voor Pasen is het “Heilige week”. Dat Jezus op een ezel aankwam in Jeruzalem.
De week voordat Hij werd gekruisigd en 3 dagen later ook weer opstond (met Pasen).
Daarna verblijft Hij natuurlijk 40 dagen hier op aarde voordat Hij met Hemelvaart terug gaat naar Zijn Vader en daarna met Pinksteren de Heilige Geest komt op aarde om ons te helpen!

Ik vind deze tijd zo mooi! Dat Jezus voor jou en mij is gestorven zodat wij, als wij in Jezus gaan geloven en die keus maken om Hem te volgen, ook naar de hemel mogen gaan!

Mijn vastentijd afsluiten.

De 40 dagen vastentijd afsluiten.
Hoe heb jij het ervaren? Ben hier erg benieuwd naar.
En hoe heb ik het ervaren? En hoe ga ik de dingen anders doen nu deze tijd voorbij is?
Het is zo makkelijk om als je je verveelt snel Netflix aan te zetten of andere relax dingen doen, terwijl ik merk dat ik in deze vastentijd erg productief ben geweest en dit ook wil voortzetten nu deze tijd voorbij is.
Ik ben meer gaan lezen, ben een online cursus gaan volgen (en er zullen nog veel meer volgen), merk ik dat ik mijn tijd beter benut en ik me daarbij ook erg goed voel en productiever! En dat is weer goed voor je mind 😉 !

Stilte zoeken en de tijd nemen.

Ook echt de tijd nemen voor God en de ruimte zoeken op de dag om die stille tijd te nemen.
Niet even snel 10 minuten, maar echt stil zijn. Onderweg op de fiets naar Podcasts luisteren met bijv. worship muziek, een preek of een mooi woord van Abide of een andere Christelijke zender. Duurt ong. maar 20 minuten of minder, maar je leert er wel veel van.
Niet dat ik nu alleen christelijke podcasts luister, want ik ben erachter gekomen door het rondneuzen in Spotify dat er zoveel interessante podcasts zijn.
Over mentale dingen, goede inhoudelijke onderwerpen en als je hiernaar luistert leer je ook gelijk ervan, terwijl je wandelt of aan het fietsen bent.
Mocht je Spotify nog nooit niet echt hebt bekeken, is dit zeker een aanrader! Er ging voor mij een wereld voor mij open!
En het is ook je tijd goed benutten. Want heb je een dag geen tijd om even stil te zitten en te gaan luisteren naar een podcast, dan kan je dat dus combineren samen met een goede wandeling, een fietstochtje of zelfs tijdens een autorit!

 

Volg mij en like het!

2 reacties

 • Aritha

  Mooi om te lezen. Ik vind het zo leuk om te lezen dat je meer bent gaan lezen. Ik lees de laatste tijd ook meer en in het begin kostte me het echt moeite om te lezen. Had jij dat ook? Om stil te zitten. Om langer door te lezen. Nu lees ik rustig een boek uit (als ik daar de tijd voor heb). In het begin was ik er te onrustig voor.

  Ik doe zelf niet aan veertig dagen tijd. Maar ik ben wel altijd bezig met mijn prioriteiten. Genoeg ontspannig nemen. Leren lummeren 🙂

  Instagram staat op pauze op vanaf vrijdagavond tot zondagavond. Ik wil dat graag zo houden. Dat is iets dat ik las en ik voerde het in en het helpte me om in het weekend niet te veel daar mee bezig te zijn. Nu lees ik blogs en reageer ik daarop. Ook leuk toc?

  • Sylvia

   Ja zeker! En ik merk ook dat ik nu weer even een periode heb dat ik er echt voor moet gaan zitten idd, maar andere periodes lukt het mij wel sneller om even te gaan lezen en te ontspannen.
   Prioriteiten stellen! pff haha dat is zeker niet makkelijk vind ik. En lukt dat jou wel goed?
   Met het mooiere weer lukt het mij wel beter dan in de donkere maanden. Sneller even niksen in de tuin en genieten van het weer. Maar insta op pauze zetten is zeker een idee! Ik ben op zondag vaak “offline”. Iig altijd van Insta, dan post ik niets en kijk ik er ook niet naar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.