Pinksteren

Pinksteren, een feest! Het feest dat de Heilige Geest kwam om jou en mij te helpen! Ben je niet gelovig kan dit een beetje verwarrend zijn. Wie is het die Heilige Geest?

Stilte is de zendtijd van de Heilige Geest

Kort gezegd: God is 3 in 1. God, Jezus en de Heilige Geest.


God is de Vader die de wereld schiep. Toen kwam een engel bij Maria en zei dat ze zwanger was van God en dat was Jezus de Zoon (die op aarde ging wonen en stierf voor onze zonde (Goede Vrijdag) en door Jezus kunnen wij in de Hemel komen) en dan staat Jezus op (Pasen) en gaat Hij naar de Hemel (Hemelvaart).
En dan met Pinksteren wordt de Heilige Geest uitgestort op de mens. Dan komt Hij wonen bij degene die in Hem gelooft.
De Heilige Geest woont in je en kan je mee praten (als je in gebed gaat) en kan je helpen. Hij laat je zien wat wel en niet goed is als je voor keuzes komt te staan. Hij kan je ook elke dag weer vernieuwen met Zijn Geest als je daarom vraagt.
Op deze manier komt God heel dicht bij je. En als je veel tijd met God doorbrengt (d.m.v. bidden, praten, stille tijd, worship), zal je band steeds beter worden en zal je merken dat je de Stem kan onderscheiden van alle andere stemmen!
Dan is het geen God die ergens daar in de Hemel woont, maar Hij woont ook bij jou en mij en Hij wilt een relatie met jou hebben en dat je Zijn pad volgt.
Lees hierover in: Handelingen 2: 1-4 (BasisBijbel)

De Heilige Geest komt.

1 Op het Pinksterfeest  waren ze allemaal bij elkaar. 2 Plotseling was er een geluid alsof er een stormwind door het hele huis waaide. 3 En er waren een soort van vuurvlammen te zien. Dat vuur verdeelde zich en kwam op hen allemaal. 4 En ze werden allemaal vol van de Heilige Geest en begonnen allemaal in andere talen te spreken. Het waren talen die Gods Geest hun gaf.

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.