Spirituele goals

Hier zijn 30 spirituele doelen die elke christelijke vrouw zou moeten hebben:

1. Zet God op de eerste plaats.
Eerste dingen eerst, zet God op de eerste plaats in alle dingen, wat er ook gebeurt. Hij is de reden dat je hier vandaag bent en zou dit jaar je belangrijkste focus moeten zijn bij het bereiken van spirituele doelen.

2. Nader dichter tot God.
Het stellen van geestelijke doelen is bedoeld om u te helpen dichter tot God te naderen. Het is een geweldige manier om voort te bouwen op uw relatie met onze Heer en Heiland.

3. Begin met journaling (bullet journal).
Een dagboek bijhouden is een geweldige manier om alles uit je hoofd op papier te zetten. Het is een fantastische manier om de dag te beginnen of te eindigen, en zal je helpen op je spirituele reis in het geloof.

4. Oefen dankbaarheid elke dag.
Dankbaarheid is zo belangrijk voor christenen om te beoefenen, omdat het ons aanmoedigt om meer waardering voor God te tonen voor alles wat Hij voor ons heeft gedaan en waarmee Hij ons gezegend heeft.

5. Lees eens de hele Bijbel.
Altijd al de hele Bijbel willen lezen, maar nog niet gedaan? Het is een nieuw jaar, dus waarom zou je dit doel niet stellen om te bereiken in 2023?
Er zijn Bijbelstudies bij bijvoorbeeld YouVersion die je hierbij kunnen helpen.

6. Probeer te vasten.
Heb je ooit eerder gevast? Dit is weer een geweldige kans voor jou om dichter bij God te komen door te vasten. Of het nu een officieel vasten is waarbij je slechts een bepaalde periode brood en water hebt, of vasten van andere dingen zoals sociale media (en andere afleiding) om je te helpen je eerst op God te concentreren.

7. Stel gezonde grenzen in.
Dit is zo belangrijk. We moeten ervoor zorgen dat we gezonde grenzen voor onszelf stellen. Laat slechte mensen niet binnen en verwijder elke vorm van toxiciteit uit je leven. Leer nee zeggen. Doe alleen waar je je prettig bij voelt in je leven.

8. Wees met alles wat je hebt tevreden te zijn.
Leren tevreden te zijn in alle dingen, zoals er staat in Filippenzen 4:11. Het maakt niet uit wat er gebeurt of wat je persoonlijk doormaakt, leer tevreden te zijn. Kijk niet naar anderen waarbij (het lijkt) alsof alles perfect is en gaat. En dat zij wel overal aan mee doet als vrouw (en als moeder).
De perfecte foto’s plaatst op social media en nooit een mindere dag heeft. Dat is natuurlijk niet zo! Dat kan helemaal niet!
Niemand heeft een perfect leven. En probeer vaker te genieten van JOMO (Joy Of Missing Out). Het maakt niet uit als je iets mist en er niet bij bent. Thuis zitten op de bank met je partner en gezin is ook super fijn!

9. Vind een kerk bij jou in de buurt waarbij je jezelf kan zijn.
Als je dat nog niet hebt gedaan, kan het vinden van een geweldige kerk om dit jaar bij te wonen je aanmoedigen in het geloof. Wees echter moe, want niet elke kerk zal degelijke leerstellingen of oprechte christenen hebben. Test de spirituals en wees op je hoede.

10. Vrijwilligerswerk doen.
Vrijwilligerswerk zal je helpen dichter bij God te komen door iets terug te geven aan anderen. Dit kan ook bijvoorbeeld in je eigen kerk. Er is altijd wel wat te doen!  Je tijd besteden aan het helpen van anderen die het nodig hebben en een licht te kunnen zijn.

11. Start of sluit aan bij een Bijbelstudiegroep.
Voor jezelf beginnen of deelnemen aan een bijbelstudiegroep is een leuke manier om andere christenen te leren kennen en tegelijkertijd meer over God en Zijn Woord te leren.
Bij de meeste gemeenten hebben ze groepen in bepaalde wijken/plaatsen in de buurt van jou kerk. Kijk eens welke bij jou aansluit en waar je jezelf kan zijn.

12. Gebruik je onderscheidingsvermogen.
Blijf waakzaam en gebruik je  onderscheidingsvermogen wanneer je naar een (nieuwe) kerk of Bijbelstudiegroep gaat, vriendinnen maakt en met anderen omgaat. Onderscheidingsvermogen is erg belangrijk, vooral voor christelijke vrouwen, om te gebruiken in ons dagelijks leven. Het beschermt ons tegen het binnenlaten van slechte mensen of geesten in ons leven.

13. Geestelijke groei krijgen.
Zoals ik al eerder zei, spirituele doelen creëren spirituele groei. Dit is het doel dat je dit jaar wilt bereiken: bouwen op je geloof.

14. Gebedsjournal.
Ben je ooit met een gebedsdagboek begonnen? Hier schrijf je de namen en gebedsverzoeken van mensen op, zodat je voor hen kunt bidden. Het is een geweldige manier om meer te leren bidden en ook voor anderen te bidden.
Je kan ook met tabs werken zodat je je journal in hoofdstukken verdeelt. Zoals bijv. gezin, familie, kerk, mezelf, nood etc.

15. Vind je doel.
Als je nog niet weet wat je roeping of doel is, is dit jaar misschien jouw jaar om daar achter te komen.
Praat met God, bid dagelijks tot Hem en doe Zijn Wil. Luister naar Zijn Stem. En leer Zijn Stem herkennen.
Sta Hem toe je te leiden op het rechte en smalle pad en om je te helpen je doel in het leven te vinden.

16. Neem een tech. detox.
Dit is zo belangrijk om af en toe te doen, vooral als je meer op je telefoon zit dan in het Woord. Neem een time-out van de week waarin je niet op je telefoon of sociale media kijkt, en je zet God op de eerste plaats.

17. Leef zonder angst.
Leer leven zonder angst. In het Boek van 1 Johannes staat dat God liefde is, en volmaakte liefde verdrijft alle angst. Er is geen angst in de liefde.
We moeten leren leven zonder angst en alleen gedreven worden door liefde, door Gods liefde.
Het is zeker niet makkelijk om zonder angst te leven, maar voel je het opkomen, breng het dan gelijk in gebed.

18. Deel het evangelie met anderen.
In de Bijbel staat dat Jezus ons gebood om de wereld in te gaan en het woord aan anderen te prediken (Marcus 16:15), en dat is wat we dit jaar zouden moeten doen!
Of het nu persoonlijk is of online, op de een of andere manier deelt je het evangelie met anderen en plant u zaadjes.

19. Versterk je vertrouwen in God.
Dit jaar is een jaar om je vertrouwen in God te versterken door Hem op de eerste plaats te stellen en je door Hem te laten leiden. Vertrouwen is erg belangrijk om bij God te vestigen. We hebben Hem nodig om te weten dat we geloven in wat Hij tegen ons zegt, en erop vertrouwen dat Zijn Woord waar is en dat we zullen ontvangen waar we om in gebed vragen. Er zullen tijden zijn dat we niet krijgen waar we voor bidden, en dat is oké. We moeten nog steeds leren om op God te vertrouwen en wees geduldig en blijf in gebed. God houdt Zijn beloften.

20. Leef in het moment.
Verspil je tijd niet op deze aarde; leef in het moment, in het hier en nu.
Besteed elke dag om God op de eerste plaats stellen en geniet van elke gelegenheid die zich voordoet.

21. Geniet meer van je tijd buiten.
Vind manieren om meer tijd buitenshuis door te brengen en te genieten van Gods volmaakte schepping. Of het nu gaat om een wandeling, een trektocht of een roadtrip, wat het ook is. Je gaat je er ook zo veel beter door voelen.

22. Groei in geloof.
Dit jaar is een jaar van groei voor ons geloof in God.

23. Zoek Zijn wijsheid en begeleiding.
Keer je tot God en zoek dagelijks Zijn wijsheid en leiding. Onze wijsheid komt van Hem en onze leiding is altijd door Hem.

24. Toon meer liefde
Heb elkaar lief en doe alles in liefde. Paulus zei in 1 Korintiërs 13: als je geen liefde hebt, heb je niets. In 1 Johannes gaat het over Gods liefde en het liefhebben van je broeders. Bij alles wat je doet, doe het met liefde. Laat je leiden door Gods liefde.

25. Word creatief
Waarom begin je het nieuwe jaar niet door creatief te zijn? Je kunt een nieuwe vaardigheid vinden om uit te proberen, zoals schilderen of tekenen, of zelfs creatief worden met het maken van muziek. Sterker nog, je zou deze nieuwe vaardigheden of talenten kunnen gebruiken om God te verheerlijken.

26. Draag het pantser van God aan.
Dit is zo’n belangrijk moment om de wapenrusting van God aan te doen (Efeziërs 6). We bevinden ons in een geestelijke oorlogvoering en we moeten voorbereid zijn en waakzaam blijven in deze tijden.

27. Onthoud Bijbelverzen.
Als je de Bijbel leest, schrijf dan enkele bijbelverzen op die je uit je hoofd wilt leren. Zoek overdag tijd om deze bijbelverzen door te nemen om ze uit het hoofd te leren en uit het hoofd te leren. Het is zo’n coole manier om Gods Woord in gedachten te houden.

28. Blijf dagelijks in gebed.
Blijf altijd in gebed (1 Thessalonicenzen 5:17). Bid elke dag en elke nacht. Gebed is het krachtigste en belangrijkste instrument dat we als christenen hebben. Het is de directe vorm van communicatie met God.

29. Mediteer op het Woord.
Heb je ooit eerder over het Woord gemediteerd? Wat betekent het om over het Woord te mediteren? Simpel gezegd, het is voor jou een manier om je geest uitsluitend op Gods Woord en Zijn waarheid te concentreren. Je zet elke vorm van afleiding weg en zoekt een rustige plek om te stoppen, te ontspannen en je op Zijn woord te concentreren.

30. Wees niet gehaast.
Last but not least, haast jezelf nooit in wat je doet of de beslissingen die je neemt. God haastte zich nooit in iets dat Hij heeft gedaan, of het nu gaat om het scheppen van de wereld of het laten uitkomen van Zijn beloften voor Zijn volk. Neem de tijd, wees geduldig en attent in alles wat je doet en zegt. Als we deze spirituele doelen hebben opgesteld, dwing jezelf dan ook niet om ze allemaal voor elkaar te krijgen. Gun jezelf voldoende tijd om ze te bereiken.

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *