Vastentijd voor Pasen

40 dagen vastentijd voor Pasen.

Op 17 februari 2021 begint de vastentijd. Een tijd van bezinning en rust vooraf aan Pasen, de lijdenstijd en ook dat Jezus is gestorven en weer is opgestaan voor jou en mij!

Zelf doe ik elk jaar mee aan de vastenperiode voor Pasen en heb ik altijd heel veel met Pasen en Pinksteren.
Het feit dat God Zijn zoon heeft gestuurd naar deze (zondige) wereld en zoveel van ons houdt dat Hij Zijn zoon heeft geofferd voor ons en wij nu altijd door genade bij God kunnen komen, als we Jezus aannemen als onze Heer.
Wij zijn Zijn kinderen en Hij houdt van ons als een Vader, een Hemelse Vader.
Dat is toch helemaal geweldig! Zoveel liefde voor ons heeft God!

Elk jaar lees ik een 40 dagen plan van Youversion die gaat over tijd met God.
Meer tijd vrijmaken om bij Hem te zijn, in gebed of stilte of het lezen van Zijn woord, de Bijbel.
Dit jaar doe ik het anders en ga ik meerdere leesplannen lezen na elkaar van ongeveer 7 dagen per leesplan, net hoelang dat leesplan is.

Het vervolg van Pasen is Pinksteren.

En straks met Pinksteren staan we stil dat Hij ons de Heilige Geest heeft gegeven om ons te helpen hier op aarde. En dat we elke dag opnieuw ons mogen laten laten vervullen met Zijn Geest.
De wereld is zondig en wij wonen in deze wereld, en worden daardoor ook getrokken door de dingen van de wereld. Onze tijd kunnen we soms teveel steken in tijd van de wereld in plaats van tijd te besteden aan God.

Personal

Persoonlijk ga ik geen extraatjes eten, Netflix kijken, minder op social media en mijn dagen beter plannen met productieve dingen en extra stille tijd! De rust vinden. 
Daarnaast ga ik ook een aantal dagen vasten door niet te eten, maar hoe ik dat ga invullen weet ik nog niet. 
Wat betreft Netflix, ik ben soms wel een bingewatcher en dan vliegt de tijd voorbij! En denk ik achteraf, ik had zeker even stille tijd kunnen houden of dingen kunnen doen die wel op dat moment belangrijker waren. Dus dat skip ik zeker voor deze 40 dagen! 
Dan is er de drukte van zoveel mogelijkheden om mij heen die mij soms helemaal opslokken! 
En dan bedoel ik mijn telefoon, computer en wat dan ook (en soms ook 3 dingen tegelijk willen doen). Er is ook zoveel te zien elke dag, zoveel informatie te vinden van iets wat je hebt gelezen of gehoord en gelijk de betekenis wilt opzoeken.
De dag is dan zo voorbij en ben ik absoluut niet productief bezig geweest (eigenlijk met alles een beetje). En merk ik ook dat ik daar verandering in wil brengen. Ik wil daar eigenlijk het hele jaar verandering in brengen, maar vaak val ik toch weer terug in het oude patroon. Terwijl ook het ook heel lang, heel goed kan gaan hiermee en ben ik echt 100% aanwezig (lees mijn blog over Slowliving).

Ik hoop dat ik met deze blog jou even wakker heb geschud om niet te gaan niksen maar tot actie te komen! 🙂
En misschien doe jij niet aan vasten of denk je: wat houdt Pasen eigenlijk in, stuur mij dan een mailtje, dan kunnen we er samen over praten als je dat fijn vindt. Er is online natuurlijk ook heel veel te vinden over Pasen en de tijd voor Pasen (in het Engels kan je zoeken naar: Lent) en Goede Vrijdag.

Hoe vasten?

Vasten kan op zoveel manieren, niet eten en niet drinken, maar ook niet of minder op social media, minder of geen tv/Netflix kijken of hoe jij het ook wilt invullen wat voor jou werkt. Waarvan jij misschien denkt: dit doe ik teveel, of leidt mij af van tijd om de Bijbel te lezen, of je stille tijd doen. 

Gezegende vastentijd als je er wel aan doet!

Volg mij en like het!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.