Boek: Plan a Happy Life!

Ik ben een boek aan het lezen van Stephanie Fleming: Plan a happy life. Zij is de oprichtster van de Happy Planner.
Als je de Happy planner niet kent kan je hier kijken wat het allemaal inhoudt: www.thehappyplanner.com. 

Een happy life

Je happy life, wanneer ben je happy? Er zijn altijd omstandigheden die er een negatieve zwaai aan willen maken, maar het is juist de key om elke dag dankbaar te blijven en te zijn wat er wel goed, fijn en leuk was die dag. Al is het maar iets heel kleins (zoals dat de zon scheen).

Een happy life hebben. Je goals echt doen! Niet alleen opschrijven, maar ook tot actie overgaan!
Maak die goals dan ook niet te groot, want dan kan je snel gedemotiveerd worden.
Schrijf elke dag je plannen op en begin klein. Dus niet gelijk 5 km lopen elke dag, maar begin met 1 of 20 minuten lopen. En bouw dat langzaam op.

Vision board

Een visionboard maken! Superleuk om te doen en ze vertelt precies hoe je dit kan gaan doen! Op haar website staan ook diverse linken die je kan gebruiken om je te helpen hiermee en met andere leuke informatie, zoals podcasts en creatieve filmpjes.

Zelf heb ik een vision board op Pinterest gemaakt en deze ook gebruikt om er 1 te maken op papier. Op mijn vision board staan dingen die ik nu wil gaan doen en dingen die ik in de toekomst graag zou willen doen, zoals een aantal mooie reizen maken die op mijn lijstje staan.

De dingen die ik nu wil gaan doen zijn o.a. mijn genealogie afmaken van 3 families en daar boeken van maken met foto’s en andere documenten die ik hiervoor gebruikt heb, 1x in de week zwemmen (als het weer kan), elke dag naar buiten, fietsen of wandelen, die eeuwige 5 kilo eraf, meer slow-living & minimalisme en meer offline per dag. Dit zijn maar een paar dingen voor nu, de rest komt later aan de beurt.

Je moet ook niet teveel tegelijk willen doen.
En als het je gelukt is dan geeft je dat een SUPER gevoel en blijf je gemotiveerd voor de volgende stappen van je vision board!

Gemotiveerd blijven!

Dat is ook een ding: Gemotiveerd zijn en blijven! Dat is ook een key om echt de dingen te doen die je misschien zolang al uitstelt. Of waar je mee begonnen bent, maar halverwege vanaf bent gehaakt.

Focus on the steps in front of you, not the whole staircase.

Het is een Engels boek, maar zeker niet moeilijk geschreven en anders heb je altijd nog Google translate 😉
Hier is de link mocht je het boek willen aanschaffen: 

 

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *