December blues

December blues, wie heeft ze soms niet?
Het erna toe leven kan heel leuk zijn, maar niet altijd.
Want ook al heb je veel zin in de feestdagen, je kan er ook heel erg tegenop zien.
Als je hoogsensitief bent, dan zou je misschien het liefst niet met een grote groep willen zitten met kerst en met oud & nieuw lekker thuis op de bank.
En door deze ontwikkelingen met corona zal het misschien zo blijven dat er maar een paar mensen bij je op bezoek mogen en zal je dit voor jou misschien “probleem” niet hebben, maar misschien verandert het nog en heb je wat aan onderstaande tips! 
Met deze tips lukt het toch om je er beter op voor te bereiden en toch (misschien een beetje) ervan te kunnen genieten!

Hieronder een paar tips om het toch te kunnen genieten!


* Ruim van te voren al duidelijk maken aan iedereen dat jij het graag rustig wilt houden en dat je 1 dag thuis blijft van de 2.
* Ga op tijd weer naar huis. En blijf niet omdat anderen zeggen: Ga je al??
* Koop al vroeg spullen in voordat het zo druk wordt in de winkels. Of neem een ochtend vrij door de weeks, dan is het ook meestal wel rustig om je cadeaus te kopen.
* Mochten er gasten bij jou komen, zeg een begin tijd, dan heb je ervoor rustig de tijd om alles voor te bereiden.
* Besef dat het maar 1 keer in het jaar is en dat je daarna weer kan uitrusten.
* Ga af en toe even naar buiten, een frisse neus halen en adem goed in en uit.
* Erken je grenzen. Misschien zijn er veel activiteiten deze dagen en word je uitgenodigd hiervoor. Bedenk goed of je het echt wilt en niet voor de ander. En maak hier keuzes in.
* Is kerst dit jaar bij jou, maak dan een makkelijk gerecht (zoals gourmetten). Het voorbereiden kan je ervoor doen en op het moment hoef je alleen alles op tafel te zetten en niet de hele tijd in de keuken te staan.
* Als het kan probeer na deze dagen een dag vrij te nemen van je werk om tot rust te komen en iets voor jezelf te doen!
* En probeer te leren om “nee” te zeggen. Er zullen vragen komen van alle kanten (o.a. familie) of je dingen wilt doen, maken of ?? Geef niet gelijk antwoord maar zeg: ik denk er nog even over na.
En wat ik al eerder zei: Nee zeggen is JA tegen jezelf!
Het zal niet makkelijk zijn in het begin, maar je zal merken als je het vaker doet en voor jezelf kiest, dat het beter is en makkelijker gaat.
* Ga als je het te druk vind om naar de winkels te gaan, online shoppen. De meeste dingen zijn daar te koop (soms voordeliger) en kan je thuis of in de winkel laten bezorgen. Dan weet je zeker dat het er is en dat je niet voor niets naar de winkel gaat.

En wat ook heel belangrijk is dat je voordat deze dagen beginnen, dat je goed uitgerust bent, ga op tijd naar bed, neem veel me-time zodat je meer energie hebt voordat alles begint!!

 

Denk aan jezelf! En ik wens je een hele fijne en gezellige decembermaand! 

 

 

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.