Deze tijden….

Deze tijden?

Ja, ik bedoel deze onrustige, verwarde en donkere dagen tijden.
Eerder schreef ik over “onroerige tijden” en nu is het nieuws is alweer druk over de tweede golf.
Het  weer dichtgooien van de restaurants, sporten minimaliseren tot het bijna niet te doen is, meer thuis werken,  het sociale contact wordt weer minder, verpleeghuizen weer minder bezoek en ga maar door. Ook lees ik en hoor ik dat depressies sterk toenemen en dat vind ik zo erg om te horen.
Naast het donkerder worden door deze herfsttijd, neemt de neerslachtigheid toe. En dat niet alleen bij volwassenen, maar ook zeker bij de jongeren. En wat ik ook schreef in mijn blog: onroerige tijden, het omzien naar de ander is nu zo extra belangrijk. Het lichamelijk contact is er (bijna) niet en sommigen missen dat ook enorm. Maar langsgaan (1 op 1) is mogelijk!

Nieuwsberichten

Tot nu toe minimaliseer ik mezelf  nog steeds erg met betrekking tot het nieuws over corona en hou alleen het plaatselijke nieuws in de gaten.
Niet omdat ik mijn hoofd in het zand wil steken, maar omdat ik door mijn hooggevoeligheid er van binnen best onrustig van kan worden.
En ik wil mijn blik op de Heer houden! Hij neemt mijn onrust weg en geeft mij rust ervoor terug!

Op Hem gericht blijven, juist in deze tijden.

Positief blijven denken

Het zal denk ik voorlopig niet meer worden zoals het was voor de corona en daar moet iedereen zijn/haar draai in vinden. Of we het leuk vinden of niet.
Het accepteren van bepaalde maatregelen die er zijn op je werk bijvoorbeeld of voorlopig niet op vakantie kunnen gaan of uit eten.
Het zijn regels die voelen alsof het veel is, de dingen die we niet meer kunnen doen. Het gevoel hebben van verliezen van je vrijheid.
Wat toch wel aankomt is het minder zien van familie en/of vrienden.. Het samenkomen in grotere groepen of even naar familie in een verzorgingshuis of ziekenhuis. Alles op afspraak en dat maar 1 of 2 keer per dag.

Bij ons is familie erg belangrijk en zien we elkaar normaal vaak. Ik bedoel dan echt de hele familie bij elkaar en dan bijvoorbeeld met een altijd erug gezellige familieavond (een avond waar we nobrol, film kijken en lekker eten). Nu zien we elkaar ook, maar dan in een kleine setting.

Maar we kunnen nog wel steeds naar buiten wanneer we willen, genieten van de natuur, naar de winkels en hebben we niets tekort. Klik hier voor naar mijn blog te gaan met herfst activiteiten met leuke (en vaak niet dure) idees!

Daarom is het ook zo belangrijk dat je je blijft richten op wat je nog WEL kan doen, in plaats van wat je NIET meer kan doen.

En ook in deze “storm” is God een God die nooit veranderd. Hij blijft altijd dezelfde! Hij zal je nooit verlaten. Hij zal je kracht geven waar jij het nodig hebt!

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.