Lagom in je leven

Ik heb een tijdje geleden een boek uitgelezen: Lagom. Het Zweedse leven. Wat houdt het woord “Lagom” in en hoe zien de Zweden het leven en vullen zij het in. Ik moet eerst zeggen dat ik veel lees over hoe je je leven kan invullen en veranderen. En ik vind dat je van zulke boeken altijd leert en dan de dingen die jou aan spreken kan gaan toepassen in je eigen leven en veranderen!

Elk boek heeft wel iets en in veel boeken staat ook vaak hetzelfde (of het komt op hetzelfde neer), maar het kan nèt dat zinnetje zijn die je leest dat je denkt: Ja, dat is het! Zo wil ik zijn of deze verandering wil ik gaan maken! En het ene boek spreekt je meer aan dan het andere natuurlijk.

Lagom: Niet te weinig en niet te veel, precies genoeg.

En dat is een hele levensstijl van de Zweden. Niet dat de Zweden het perfecte volk is, maar ze hebben goede regelingen en zijn goed voor de natuur en daar is nooit iets mis mee.

Fredagsmys, het vrijdags gevoel en gezellig relaxen samen met vrienden, familie.

Ontspannen kleding aan, makkelijke hapjes kopen, kaarsen aan en er een speciale avond van maken. Het is tenslotte het einde van de week en het begin van het weekend! En dat moet je goed ingaan!

Wat is nog meer belangrijk?

* De maaltijden.
 ontbijt  Mellis is een voedzaam tussendoortje  Tussen de middag ook warm eten  Dan weer een mellis  Dan avondeten warm

* Me-time: wandeling buiten, dagboek bijhouden, boek lezen, rondje wandelen tijdens je pauze op werk. Alles kan maar zo veel mogelijk buiten!

* Kleding. Als het maar goed zit en functioneel is. Het is daar natuurlijk wat langer en veel kouder dan hier en aangezien ze veel buiten zijn kopen ze ook duurzame kleding.

* Bewegen. Dit is alle vormen, zoals wandelen, fietsen, hiken, kanoën, paardrijden etc. Dan hebben ze ook Friskis & svettis: dat is buiten met een groep sporten, bewegen en is gratis!

* Friluftsliv is een filosofie over het buitenleven. Zoek het maar eens op!

* Dan kan je lagom op vakantie (met de caravan), lagom met je buren omgaan, je huis lagom maken, lagom spullen aanschaffen (of juist even niet) en heb je lagom eten, lagom mindfulness en tenslotte is Fika ook helemaal lagom. Daar ben ik het mee eens!

Het is een leuk en gemakkelijk boek om te lezen en om tips voor jezelf uit te halen!

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *