Onroerige tijden

De wereld is er nog druk mee… het COVID-19 virus. Dit kan ook veel onrust met zich meenemen.
Het niet weg kunnen gaan op vakantie, het niet even afspreken met je vriendin(nen), niet met de auto weg kunnen gaan met teveel mensen erin, alleen je boodschappen doen en dan de afstand…. Het is niet niks waar we nu inzitten.
Programma’s worden er vol mee gevuld en soms lijkt het alsof er niets anders meer is dan “het corona virus”.
Er mag gelukkig wel al iets meer en hopelijk gaat dat ook doorzetten en wordt het allemaal weer wat relaxter.
Hoe ga jij hier mee om?

Hoogsensitief

Als je een HSP-er bent (hoogsensitief) dan kan dit nog meer onrust brengen bij je of vind je het juist niet zo erg dat de sociale activiteiten niet meer doorgaan.
Probeer niet in je schulp te kruipen omdat je nu nog meer thuis bent, maar blijf in contact met familie en vrienden. Al is het maar via een appje.
Ga elke dag naar buiten! Een rondje om kan al veel goeds doen! Ook al is het in je eentje.
Zelf kijk ik het nieuws niet meer nu. Alleen lokale nieuwswebsites. Misschien is dat ook wel fijn voor jou en zo kan je wel even meer afstand nemen.

Helpen

Veel mensen voelen zich door deze situatie erg eenzaam.
Heb jij dat niet en wil je wel wat betekenen voor degene die eenzaam zijn of niet naar de winkel kunnen gaan, bied je dienst aan bij bijv. Nextdoor of een lokale Facebookpagina hiervoor of bij je kerk.
Vraag en kijk rond hoe jij kan helpen!

Vergeet niet dat als jij iemand bent die het moeilijk hebt en eenzaam bent, je dat moet aangeven bij iemand in je omgeving. Blijf er niet in zitten en vraag om hulp! Als je dat niet doet, weet niemand hoe jij je voelt en kan ook niemand jou helpen.

Hoe ga jij met deze tijd om?

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *