Comfortzone

Super easy, je comfortzone. Een plek waar je alles kent en waar je veilig zit.
Maar voelt dat ook altijd zo fijn? Heb je nooit het gevoel van, ik wil het anders maar het lukt met niet of ik wil een andere baan, maar ik heb een vast contract en zo kan ik wel doorgaan met mijn vragen.

Zelf de stap zetten

Jij bent de enige die deze deur kan openen als je het echt wilt. En die deur is het enige pad naar je droom en blijft op slot totdat je zelf keuzes maakt.
Vaak is het zo dat hoe langer je wacht hoe groter die deur wordt. En hoe moeilijker het wordt om uit je comfortzone te stappen.

Redenen als, onzekerheid, angst, zorgen, nieuwe mensen, reacties van anderen, hangen boven je hoofd als een zwarte wolk en en langzaam ontwikkel je de gedachten dat het toch niet lukt of ik doe het maar niet want ik zit eigenlijk wel goed zo op mijn werk. Jezelf rechtvaardigen om iets “niet” te doen. Want het is toch onmogelijk?

Maar wat denk je echt? Is die droom onmogelijk? Waarom had je op de eerste plaats die droom?

God heeft iedereen talenten en gaven gegeven. En ik geloof dat als je een droom hebt gekregen diep in je hart, een passie, dat God daar een plan mee heeft. En dat je dat plan juist mist als je in je comfortzone blijft zitten en die deur niet opent.

Begin klein

Begin kleine stapjes te nemen. Breng het in gebed. Je moet zelf de stappen nemen maar God zal je altijd helpen. Vraag Hem voor bevestiging en hulp. Misschien komen er mensen op je pad die je kunnen helpen of lees je in het Woord steeds iets waarvan je diep van binnen weet, ja dat is een Woord voor mij. Leer te luisteren naar de wegen hoe God met jou praat.

Wat helpt om te beginnen met je stappen is om een lijstje te maken met een paar punten wat jou tegenhouden om uit je comfortzone te stappen (persoonlijkheid, gewoonten, denkwijzen). Het hoeft niets met je droom te maken te hebben. Maar je kan op deze manier wel zien waar je aan kan werken.
Zelf vind ik een mindmap* altijd heel fijn. Zo heb ik gelijk een overzicht op papier.
* een mindmap is een overzicht met in het midden (omcirkeld) je onderwerp en daaraan vast lijnen met je punten over dat onderwerp waar je aan denkt. Bijv. in het midden staat comfortzone, en erom heen heb je lijnen naar de punten die je tegenhouden om iets nieuws te proberen of je droom achterna te gaan.
En op de volgende bladzijde maak je een mindmap met de punten die wel positief zijn als je UIT je comfortzone stapt.

En voor iedereen is UIT je comfortzone stappen anders. De een kan al uit zijn comfortzone stappen door een keer alleen naar je eigen stad te gaan om te gaan winkelen en de ander door alleen naar een stad in Europa te gaan.
Maar elke stap die je zet is voor jou al een overwinning. En een stap misschien dichterbij naar het plan dat God voor jou heeft.

Succes met je stappen!

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *