Het jaar beginnen met vasten.

2020, een mooi en gezond jaar wensen we iedereen altijd toe en hopen dat we op 31 december 2020 daarop terug te kunnen kijken!
Persoonlijk i.v.m. veel last van mijn hernia afgelopen 2 jaar, maar waar ook wel herstel is geweest (met ups en downs), wilde ik graag met 2020 beginnen! En voelt het altijd fijn om een nieuw jaar te starten.
Dit jaar wil ik ook graag in februari beginnen met vasten.
Vasten om dichterbij God te komen en rust te ontvangen en Zijn Stem te verstaan.
Vasten kan je op verschillende vlakken doen. Zo kan je bijvoorbeeld niet gaan eten voor een bepaalde tijd (dit moet je niet zomaar gaan doen maar moet je je lichaam op voorbereiden), of niet snoepen, niet tv kijken of met social media bezig zijn of wat jij er bij voelt als je aan vasten denkt. Breng dat ook in gebed.
En dat je die tijd ook met God doorbrengt in plaats van bijv. naar Netflix kijken.

Zelf ga ik het nog in gebed brengen waar ik in moet vasten, maar de maand februari staat wel al vast.
Ook heb ik een leesplan gevonden bij Youversion over vasten die mij erg aanspreekt (deze was dacht ik 20 dagen).
Wat ik wel weet is dat ik het niet volhoud zonder te eten omdat ik een PDS darm heb en hierdoor erg veel last zal krijgen. Dus wat ik ook al aangaf, heb je medische problematiek, overleg als je toch wilt vasten om niet te gaan eten/drinken, overleg dit altijd eerst met je huisarts en ga niet zomaar aan de slag. Je kan ook op andere vlakken vasten, op jouw manier.

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.