Mijn favoriete dingen in de herfst

De herfst, heerlijke tijd! Elk seizoen heeft zijn eigen charmes, maar het verkleuren van de bladeren in de natuur, op een koude regendag lekker onder de deken op de bank met een boek of een film kijken met de kaarsjes en de kachel aan, vind ik heerlijk hygge!

Wat zijn nog meer mijn favoriete dingen in de herfst?

Dikke truien en de nieuwe herfstmode.

Dikke truien zijn mijn favo kledingstukken. Ik ben niet van de dunne vestjes want ik heb het altijd snel koud. Daarnaast koop ik altijd meer kleding voor de herfst en winter dan voor de lente en zomer.
Van welk seizoen koop jij de meeste kleding?

Pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen.

Lekkere dingen maken met pompoen! Pompoenen soep, cake, koffie, brood en noem maar op! Ik vind het allemaal lekker!
Dan hebben we nog deco pompoenen voor in huis en in de tuin, dan kan je ze nog uithollen en een leuk kaarsje in zetten (ook leuk voor 11 november).
Kijk eens op Pinterest voor meer pompoenen recepten!

De natuur in! 

In deze tijd verkleuren de bomen zo mooi! Ik kan echt weg zwijmelen als ik een foto zie van een bos van bijvoorbeeld Canada waar de bomen zo mooi bij elkaar staan in de mooiste kleuren! Van rood tot geel en dan staat er soms ook nog een houten cottage bij… dan wil ik daar gelijk heen verhuizen 😉 Maar hier kan je deze ook vinden in Nederland. Misschien niet in zo’n grote getalen bij elkaar, maar wel in de Veluwe of in andere natuur gebieden.

Zeker in deze onrustige tijd (zo noem ik het maar) is het belangrijk je gevoel van vrijheid te behouden. Vrijheid hebben wij, ook al voelt het soms niet meer zo. Niet even bij elkaar komen, niet even lekker shoppen of met de trein erop uit. En nu hebben we gehoord dat het weer is ingekrompen de regels voor zeker 3 weken en kan dat echt een benauwend gevoel geven.
Maar besef wel dat we wel eruit mogen, uit je huis, gewoon naar je werk, gewoon even fietsen of met de auto een rondje rijden of op visite in een kleine groep.
En de natuur ook een hele goede genezer als je je niet zo fijn voelt. Het bos, een park, de heide of de Veluwe, wat er ook is in jouw buurt.
Ik kan hier zo van genieten!

Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen.

Ik ben gek op kaarsen, zeker geurkaarsen met een herfstig of winters geurtje. Erg hyggelig is het wel en je moet ook goed ventileren als je veel kaarsen aan hebt in je huis.
Geef mij maar een boek en een deken en de bank, kaarsjes aan en ik zit in mijn hum! En dan ook nog graag chocolademelk erbij (en slagroom) en stoor mij niet meer graag!

Wat zijn jouw echte herfstgenieters? Laat een reactie hieronder achter!

 

 

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.