Warning: Undefined array key "user_url" in /home/u25058p56790/domains/becomeyou.nl/public_html/wp-content/plugins/masterstudy-lms-learning-management-system/lms/classes/user_menu.php on line 235
Hoe dankbaar ben jij? - Become You

Hoe dankbaar ben jij?

Dankbaar zijn.

Hoe dankbaar ben jij?
Elke dag er bij stil staan om dankbaar te zijn voor iets die dag.
Vergeten we het ook niet vaak omdat we maar doordraven, zijn we druk bezig met van alles en zien en onthouden we vaak het negatieve wat op een dag gebeurd?
Of gelijk al in de ochtend, dat je (weer) niet lekker hebt geslapen? En dat het (weer) regent buiten als je op je fiets ergens heen moet?

Soms lijkt het alsof het negatieve de overhand heeft op de dag. Het negatieve blijft ook vaak veel langer hangen (of komt weer terug) dan het positieve.
Zeker als je juist even stille tijd wilt gaan doen of wilt gaan slapen, denk je weer aan dat nare gesprek op je werk, of die ruzie of woorden die gezegd zijn of juist dat je ineens bedenkt dat je heel wat anders had willen terugzeggen dan dat je op dat moment deed. Had ik maar…. of wat een rotopmerking was dat…. of waarom ging dat zo of waarom heeft zij een mooiere auto/huis dan mij, of waarom kan zij zoveel doen op een dag en ik ben moe na mijn werk en ga zo maar door.

Geestelijke strijd

We leven in deze wereld, zijn niet van deze wereld, maar mogen het wel bewonen van God. En daar mogen we God ook dankbaar voor zijn, dat we hier mogen leven en genieten van al het moois dat Hij gemaakt heeft.

Degene die op de aarde ook is, is Satan. Satan wilt graag dat jij je slecht voelt. Daarmee bedoel ik, negatieve gevoelens hebt, je beter voelen als de rest, depressie en stress.
Hierdoor strijden we niet tegen mensen, maar strijden we een geestelijke strijd.
Als je niet gelooft dan denk je.. geestelijke strijd? En dat begrijp ik. Daar vertel ik verder in deze blog wat meer over.
Het is niet makkelijk en mij lukt dat ook niet altijd op dat moment, maar later ga ik er over nadenken en weet ik dat het zo is.

Iedereen is anders, iedereen heeft een ander verleden met een ander verhaal. En in deze tijd waar individualisme de trend is, merk je dat het vaak ieder voor zich is, ieder moet een eigen mening hebben over iets en dat is dan ook voor hen de waarheid. Luisteren naar wat een ander vindt is vaak niet belangrijk.
Daardoor is er ook veel eenzaamheid en depressie. En gaan we weer de kant op van JOMO. Wat zich weer vaak uit in: IK ben belangrijk, MIJN mening is de enige waarheid, IK wil belangrijk zijn en mooi gevonden zijn en alles moet perfect zijn, gezin, baan, etc. Waardoor we nog meer naar de ander gaan kijken die (volgens jou) een nog meer ge-wel-di-ger leven heeft en die maatstaf is heel hoog.
Het dankbaar zijn voor wat je wel hebt is meer zoals: IK heb het zelf gedaan! Dus klopje op mijn schouder!
Het zit allemaal in het brein van iedereen.
Alles wat we denken en doen komt daar vandaan.
En Satan zit niet stil. Hij is constant aan het werk om ons anders te laten denken. Niet liefdevol, niet begrip tonend, niet rustig, maar stressvol, vol met irritatie, zelf-richtend zijn (ik weet het beter), ik ben mooier of ik wil de mooiste zijn, aanvallend naar de ander toe, ik heb het zo goed gedaan en zo kan ik wel door gaan met deze lijst.

Als je dus kijkt hoe God naar alles kijkt, naar jou en mij, die ook niet perfect zijn of naar de situatie, dan zie je de mensen en omstandigheden ook anders. Want wat voor jou als probleem wordt gezien, ziet God als een moment om jou te veranderen, jou anders ernaar te laten kijken.

Door Gods ogen naar de ander en naar je probleem kijken. Dat is een heel soort anders kijken.

En vanuit dat punt reageren.
Dus als iemand wat naars tegen je zegt, bedenk dan een paar punten zoals bijvoorbeeld: Wat zit achter deze opmerking die de ander tegen mij zegt? Waarom doet hij of zij onaardig tegen mij? Waarom doet hij of zij alsof ze alles weet op het werk? Waarom is mijn kind zo vervelend of brutaal? Waarom ben ik zo ziek? Of waarom kan ik niet zelf een ? Vul maar in.

Oefening dankbaarheid:
Als oefening kan je elke dag 5 dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. En als je dit elke dag gaan doen zal je merken dat je voor zoveel dankbaar voor kan zijn. En kijk je positiever naar de dingen die je wel hebt, in plaats van te kijken wat er fout gaat of wat je niet hebt.

 

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.