Review: Je bent waardevol

Je bent waardevol! Dat is natuurlijk al een feit voor wie je bent!
Maar voel je je ook zo? Altijd, elke dag? Ook voor God?

In je leven wordt je gevormd door waar je vandaan komt, je thuis en je hele omgeving. En daardoor kan je je niet (zo) waardevol voelen. En dat is begrijpelijk.

Het totaal van je zelfbeoordeling komt tot stand door hoe jij naar de wereld kijkt en hoe de wereld naar jou kijkt.

Kijken als het glas halfvol of het glas halfleeg. Positief en negatief.

Misschien had je wel een droom en is deze niet uitgekomen. Teleurstelling is een normale reactie hierdoor. Maar weet dat God altijd bij je is en de duivel je probeert om twijfel in je hart te zaaien. Maar houd je blik op God gericht. Niet op de omstandigheden.

Ook schrijft Carianne over verslavingen.
Bij verslavingen denk ik al snel aan bijvoorbeeld: drank, roken, gamen, gokken, dus de grote dingen. Maar er zijn ook verslavingen waarbij je het niet echt merkt dat je een verslaving hebt.  Maar wat eigenlijk slechte gewoonte (geworden) is  en je wel afhoudt van andere dingen waar je vreugde uit haalt.
Ik noem bijvoorbeeld TV/Netflix kijken (bingwatchen), alleen maar bezig zijn met je werk en/of hobby en niet met je gezinsleven, altijd maar met geld bezig te zijn of noem maar op. Dingen die op het eerste gezicht niet erg lijken, maar wat wel erin kunnen sluipen tot iets groters.

Er bestaan ook emotionele verslavingen. Denk aan zelfmedelijden, wrok, afwijzing. En dit zijn een belasting, omdat het je mentale kracht af zal laten nemen.

Waar ik al eerder over heb geschreven dat als je veel stress hebt of andere mentale problemen, dit ook lichamelijke klachten zal geven. Het stresshormoon is niet goed voor je lichaam. Bijkomende klachten zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn en noem maar op. Deze lijst is lang.

Psalm 62:6 Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten.

Daarom ben ik zo blij dat ik God ken en Hem vertrouw dat Hij altijd bij mij is en zoals er in Psalm 23:4 staat: Zelfs als ik door een diep, donker dal ga, ben ik nergens bang voor, want U bent bij mij.

En trek ik mijn wapenuitrusting aan!
Carianne omschrijft heel duidelijk elk punt van de wapenuitrusting in dit boek. Lees hierover in Efeziërs 6:13-18.

Het laatste hoofdstuk gaat over dat je mag opstaan en schitteren! Wie wilt dat nou niet? In je volheid leven! Geweldig toch!
Veranderen kost tijd en neem de tijd hiervoor! En breng het bij God in gebed. Elke keer weer mocht je je niet fijn voelen of gaat het even wat minder, blijf op Hem richten! God zal altijd naar je luisteren!

Als wij leven vanuit een positief zelfbeeld en vanuit Gods liefde voor ons, zullen we vanzelf gaan schitteren!

Het boek is goed opgebouwd en begint eerst bij de bron van je zelfbeeld.
Hoe is deze ontstaan, gebroken dromen, gevangen in je gedachten en het juk van verslavingen.
Daarna de hoofdstukken waar je kan gaan groeien en bloeien;  leven vanuit Gods liefde, bevrijd van je angsten en sta op en schitter!

Ik vind dit boek zeker een aanrader. Heb jij het boek al gelezen? En wat vind jij ervan?

Koop lokaal: Boekhandel van der Meulen’s in Alkmaar.

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *