Weekdays in my life

Maandag, een nieuwe werkweek. Heb jij er ook altijd weer zin in!? Nou, ik niet hoor! Maar ik ben vast niet de enige….. 😉

Blok schema

Ik werk met een blok-schema (voor meer informatie over een block-schedule kan je vinden bij o.a. Jordan Page op YouTube).
En schema die je je maakt voor de dag in blokken. En die blokken werk je uit met wat jij wilt doen in dat blok. Zo kan je een ochtend-blok hebben, een middag-blok, werk-blok etc.
In mijn planner zet ik dan de uren van de dag en daarnaast bijvoorbeeld: ochtend routine en dat verwijst dan weer naar mijn ochtend blok schema.

Mijn weekdagen en hieronder een werkdag

Om 6.05 gaat mijn wekker (op de maandag, woensdag en vrijdag). Ik ga gelijk uit mijn bed want ik heb gelezen dat je dan veel productiever bent dan als je blijft liggen en snoozen, ook al is dat maar 5 minuten! En ik moet zeggen dat het echt zo is! Ik doe dit nu al ruim 3 jaar en  zit nu inmiddels in mijn ochtend ritme.
Even douchen en naar beneden mijn ochtend oefeningen doen en ontbijten (yoghurt, appel, bessen en granola).
Dan stille tijd (Youversion bijbeltekst van de dag) & journaling en klaarmaken voor mijn fietstochtje naar het werk.

Thuiskomend gelijk eten maken of als mijn man thuis is, heeft hij gekookt! Dat is erg fijn! En op de vrijdag (heel luxe) eten we vaak bij mijn schoonmoeder 🙂
Wij eten eigenlijk altijd met het hele gezin (en aan tafel, zonder mobiel). Ik vind deze momenten erg waardevol, het samen zijn.
Na het eten alles opruimen gelijk want later heb ik er geen zin meer in en nu ziet alles er weer lekker clean uit! Voelt altijd beter als alles gelijk is opgeruimd!
Heb jij dat gevoel ook?
Dan een vrije avond en vult dat zichzelf met to-do’s voor mijn blog, coach praktijk, huis schoonmaken of …… vul maar in.

Op de dinsdag en donderdag ben ik vrij en ga ik bijna altijd zwemmen in de ochtend. En soms na mijn werk op vrijdag en soms op de zaterdagochtend.
Op deze dagen schrijf ik ook mijn bloggen, lees ik,

Om dat ik met een blok schema werk, plan ik mijn dokter/kapper en andere nodige afspraken altijd in de ochtend tot 13 uur. Natuurlijk kan het een keer zijn dat het niet lukt.
Ook in de ochtend doe ik mijn boodschapjes, naar de winkel en dan zwemmen.
Dit zijn ook mijn coaching-dagen (di en don). In het weekend ben ik vrij en is het familie tijd.
Stille tijd is heel belangrijk voor mij en dat doe ik meestal in de middag op mijn vrije dag en in de ochtend op mijn werkdag. Op mijn werkdag is de stille tijd in de ochtend wel korter omdat ik geen tijd heb om hier lang aan te zitten. Vaak ga ik savonds ook nog hier mee verder in de slaapkamer. Dat is echt voor mij de lekkerste plek om stille tijd te houden. Waar zit jij als je stille tijd houdt?

En op de zondag plaats ben ik veel offline en plaats  ik nooit wat op social media . Dit is ook mijn planner dag. Ik maak mijn planning klaar voor de week erna (met mijn happy planner), en zo is er weer overzicht over wat er in die week gaat komen.

Zondag

Zondags kan gelukkig bij ons in de kerk weer, sinds een aantal weken, een dienst plaatsvinden. Max. 100 mensen en je moet je aanmelden vooraf.
We starten dan met een dienst, muziek (niet meezingen), een woord en daarna gaan we naar ontmoetingsgroepen. Dit zijn kleine groepen in plaats van koffie drinken na de dienst, waar je met ongeveer 6 anderen samen zit en elkaar kan leren kennen en/of  voor elkaar kan bidden.
Dit is dan tot ongeveer 11.30/11.45.
Ze hebben ook nu een dienst op de zaterdagavond zodat er veel meer mensen kunnen komen!

Super geregeld allemaal!
Hoe is dat bij jouw kerk geregeld?
Zou je een keer ook naar de kerk willen en woon je bij Alkmaar, neem dan een kijkje bij de website van Citylight Alkmaar.
Je bent meer dan welkom en vergeet je niet op te geven via de website of via meevieren.nl.
Via YouTube kan je de diensten ook bekijken. Op de zondag worden ze online gezet.

Hoe ziet jouw dagritme eruit?
En hoe zorg jij ervoor dat je alles uit je dag haalt en productief bent? Deel het hier!

 

Volg mij en like het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *